Найсильнішим інструментом турботи сьогодні про свій психоемоційний стан є творчість. За допомогою створення будь-яких артоб`єктів легко можна відірватися від неприємних думок, свій внутрішній стан виразити.

Саме тому неординарні, обдаровані майстрині культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» на чолі із Валентиною Кривцовою продовжують експериментувати та дивувати постійних відвідувачок, читачок Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького.

Цього разу талановиті жінки за підтримки одночасно двох майстринь-тренерок Лесі Сайковської й Оксани Давидової опановували нову техніку гратаж. Або ж її ще називають «Цап-царап».
 
Малюнок виділяється шляхом подряпування пером, гострим інструментом по паперу або картону, залитого тушшю.
 
«Тобто, технікою передбачається нанесення на білий картон кольорового забарвлення. Потім шар воску. Згодом це все заливається чорною тушшю, або гуашшю. За допомогою гострих паличок наноситься малюнок будь-який. Можна на основі кальки зробити заготівлю. А можна просто вільний малюнок-фантазію. Наприклад абстракцію, пейзаж, натюрморт, квіти й птахи. Все, що завгодно. Цікавим є те, що учасниці, які малюють за допомогою паличок, продряпуючи малюнок, вони навіть не здогадуються, який саме колір одразу з`явиться на папері», - говорить керівниця Культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» Валентина Кривцова.
 
Цей процес зовсім не передбачає, що ви відразу усе схопите на льоту й будете створювати шедеври. В такому випадку головне отримати задоволення від творчості.
 
«Людям подобається, що ось так на темному тлі. В нас виходять ось такі світлі образи різноманітні. Кожен обрав собі якийсь цікавий образ, який він захотів відтворити за допомогою техніки гратографії. І якщо у когось щось не дуже виходить, тренери допомагають», - акцентує Леся Сайковська.
 
В Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького все для друзів й читачів. Тут - місце позитиву, інформації, освіти й змістовного дозвілля!
 
     

 

Більше фото тут

© 2020-2024 ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького Всі права захищені
Розробник web-studio NaturalArt
Угору