Сьогодні, 25 жовтня, в Україні відбувся найбільший україномовний флешмоб – Радіодиктант Національної єдності. Він пройшов вже 25-й раз поспіль і присвячений Дню української писемності й мови.

Авторка тексту «Магія голосу» письменниця Оксана Забужко. Читав диктант поет, сьогодні захисник України Павло Вишебаба. Павло мобілізувався до лав ЗСУ з початком повномасштабного російського вторгнення. Він автор книги віршів "Тільки не пиши мені про війну", виданої у 2022 році.

У Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького близько шістдесяти миколаївців долучилися до написання диктанту офлайн. Серед них Юрій Любаров, начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради, Дмитро Фалько, секретар Миколаївської міської ради, фахівчині Управління Державної служби якості освіти у Миколаївській області, представники Управління патрульної поліції в Миколаївській області, головного управління ДСНС у Миколаївській області, Нацгвардії, Херсонської обласної прокуратури, Головного управління національної поліції в Миколаївській області, бібліотекарі, відвідувачі розмовних клубів української мови, волонтери, військові.
 
Його транслювали на всіх платформах Суспільного — телебаченні, радіо та діджиталі:
 
- на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура;
- наживо в ефірі телеканалу та на сайті Суспільне Культура;
- на YouTube-каналі Українського Радіо;
- на Facebook-сторінках Суспільного.
 
Текст радіодиктанту буде оприлюднено 28 жовтня, об 11:00 на сайті Українського Радіо та на сайті Суспільне Культура.
 
     

 

Більше фото тут

© 2020-2024 ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького Всі права захищені
Розробник web-studio NaturalArt
Угору