Багатогранна, різноколірна осінь за вікнами домівок та офісів щедро ділиться з нами природними матеріалами, які в умілих руках майстринь та майстрів перетворюються на різноманітні поробки й картини.

В хід йдуть опале листя й кора дерев, ягоди та коріння. Все це точно стане у пригоді охочим виготовити власноруч панно у техніці екопринт. У цьому мали змогу переконатися постійні відвідувачки бібліотечних майстер-класів, люб`язно організованих для них Культурно-мистецькою асоціацією «Арт-спокуса».

«Тобто, ми сьогодні штампуємо за допомогою крафтового паперу і фарби відбитки від цієї всієї осінньої краси. Наше панно називатиметься «Щедра осінь». І все залежить від фантазії, креативності наших панянок, які сьогодні завітали на наш майстер-клас. Адже що вийде, які кольори вони оберуть, яке оберуть листя для екопринту, від цього залежить композиція й сама картина»,- зазначає керівниця Культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» Валентина Кривцова.
 
Творчі задуми осінніх панно постійним читачкам Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького допомагала втілювати талановита миколаївська фотографиня, художниця, майстриня Культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» Оксана Давидова. Такий вид мистецтва, переконує тренерка-майстриня, підійде дружній, веселій родині, яка сьогодні перебуває у виборі виду спільного дозвілля. Тут тобі й пошук, розвиток мистецького мислення і творча реалізація.
 
«Техніка не складна. Але трішки треба пристосуватися. Тому що відбитки не завжди виходять чіткі. Але це теж можна використовувати у своїх композиціях. Я цю техніку іноді використовую по тканині. Особливо коли я розписую свої шопери. Тому що часто бувають цікаві моменти. Цікаві такі ефекти виходять», - підкреслює Оксана Давидова.
 
Як бачимо, дедалі більша кількість людей віддає перевагу натуральним і водночас креативним виробам, виготовленим власноруч. А це зокрема й завдяки техніці екопринт, яка виникла наприкінці 20 століття в Австралії та продовжує набирати обертів у цілому світі.
 

 

Більше фото тут

© 2020-2024 ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького Всі права захищені
Розробник web-studio NaturalArt
Угору