«Він малює людськими емоціями»,- у бібліотеці-філії №8 Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького відкрилась персональна виставка Віктора Хізниченка.

Тут, далеко за містом, кожного розчулює уквітчана різнотрав`ям нива, клекотання журавлів, тісне спілкування з природою. Багато хто з нас робив кроки стежиною в далекий непізнаний світ від своєї хатини у селі. Про повсякденні сільські турботи, безмежну любов до рідного краю, шанування традицій батьківського обійстя розповідає глядачеві у своїх полотнах художник Віктор Хізниченко.
 
Його персональна виставка «Живопис мов життя» відкрилась у бібліотеці-філії №8 Центральної міської бібліотеки ім. М.л. Кропивницького 10 жовтня. Експозиція присвячена Дню художника України.
 
«Подивіться, що саме живопис! Живопис – це цілий всесвіт. І митці, які малюють мальовані полотна, вони не просто фарбами малюють. Вони малюють людськими емоціями. Адже ми підходимо до будь-якої картини, і сьогодні тут презентовані, і ми бачимо, нам здається ніби ми вже були біля цієї річки. Ми сиділи на цій галявині. Ми дивились ось це безкрає, безмежне українське небо», - говорить керівниця Культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» Валентина Кривцова.
 
Віктор Хізниченко пише те, що найдорожче йому. Те, що зустрічає щодня. Особливої краси, шарму в його роботах набувають старенькі будинки, трішечки розвалені й перекошені паркани. Це все його любов – село.
 
«Це все тепло землі. Нашу природу. Нашу українську природу. Нашу сільську природу. Незабутня природа. Красива», - ділиться автор експозиції.
 
Віктор Хізниченко є ініціатором і автором встановлення Поклінного хреста в селах Новокостянтинівка та Іванівка. Він безпосередньо брав участь в оформленні місцевого краєзнавчого музею, дитячого садка та дитячого містечка «Казка», його гіпсові барельєфи можна побачити в різних куточках рідного села. За високий професіоналізм та збереження української культури Віктор Хізниченко був нагороджений у 2019 році Почесною відзнакою «Перлина Миколаївщини».
 
Виставка «Живопис мов життя» працюватиме у бібліотеці-філії №8 до кінця жовтня.
 

 

Більше фото тут

© 2020-2024 ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького Всі права захищені
Розробник web-studio NaturalArt
Угору