Фотопроєкт розповідає історії 9 людей, які пережили полон, депортацію, зазнали сексуального насильства, зумовленого війною, чи були змушені залишити свої домівки на тимчасово окупованих територіях. 

На світлинах зображені найцінніші речі, які герої проєкту забрали з собою під час евакуації: ключі від квартири в Бердянську, книга з маріупольської бібліотеки, синьо-жовта стрічка, з якою герой пройшов полон у Херсоні, та інші.

Усі герої фотопроєкту отримали підтримку у Центрах допомоги врятованим.
 
Мета центрів - реагувати на виклики війни. Вони створені за ініціативи Офісу віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, сприяння урядової уповноваженої з питань гендерної політики, у партнерстві з Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA), завдяки фінансовій підтримці урядів Бельгії, Франції, Швеції та у співпраці з місцевими органами влади та громадськими організаціями.
 
Допомогу у Центрах допомоги врятованим отримують внутрішньо переміщені особи, люди, які виїхали із зони бойових дій чи окупованих територій, місцеві мешканці та усі, хто потребує допомоги. До Центрів звертаються із будь-якими питаннями, які виникають у звʼязку з повномасштабною війною.
 
З виставкою «(Не)помітні історії» миколаївці зможуть ознайомитися протягом трьох тижнів, до 15 квітня в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького м. Миколаєва.
 

 

 

 Більше фото тут

 

В Центральну міську бібліотеку ім. М.Л. Кропивницького, де з 25 березня експонується виставка «(Не)помітні історії» про внутрішньо переміщених українців, завітали представники структурних підрозділів гуманітарної сфери Миколаївської міської ради.

 

Подробиці тут

 

© 2020-2024 ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького Всі права захищені
Розробник web-studio NaturalArt
Угору