Восени цього року на Первомайщині відбудеться одна зі знакових культурно-мистецьких подій - «Вінграновський ART MARATHON». Цикл подій триватиме протягом декількох місяців. Основний фестивальний день – 12 жовтня. 

Про це миколаївцям розповіли його організатори в ході презентації, яка відбулась в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького 27 серпня.
 
«Протягом цього часу у нас в місті будуть гостювати митці, поети й письменники. Наприклад, 12 жовтня ми плануємо запросити на виставу Євгена Ніщука «Прекрасний звір у серці» за мотивами якраз творчості Миколи Степановича Вінграновського. Будемо запрошувати гостей. Ще не знаємо дати, тому що ведемо з артистами перемовини. Але запрошуємо Євгена Хмару. І Ларису Ніцой, і Сашка Лірника, і письменника нашого Пантюка, і Олексу Різникова. І дуже багатьох людей. Це дуже великий список співаків, музикантів, дуже цікавих особистостей, які творять сьогоднішню українську культуру», - зазначає Олександр Висоцький, засновник Фестивалю Миколи Вінграновського.
 
В основний фестивальний день на гостей чекає екскурсія книжковим ярмарком. У великій глядацькій залі будинку культури ім. Зарницької відбуватимуться виступи істориків – блогерів, музикантів й митців. Ідейні натхненники фестивалю мають намір прикрасити друге за розмірами місто на Миколаївщині стінописами, які нагадуватимуть усім, що це земля Великого українця.
 
«В цьому році, оскільки в минулому була виставка, присвячена творчості Вінграновського, то в цьому ми вирішили більше розширити географію творчості та робимо творчий конкурс на найкращий ескіз до стінопису. Вимоги такі – все, що пов`язано з творчістю Миколи Вінграновського. Емоції, ті відчуття, які викликає його поезія і його творчість. Ми не обмежуємо в тематиці. Це може бути композиція, реалістична композиція. Це може бути абстрактна композиція. Це може бути композиція з елементами шрифту, якихось уривків з віршів», - акцентує Катерина Баранюк, співорганізаторка проєкту, художниця та артволонтерка.
 
Партнером події є Культурно-мистецька асоціація «Арт-спокуса» під керівництвом Валентини Кривцової.
 
За подіями фестивалю можна буде спостерігати на його сторінках у соціальних мережах. Постійно публікуватиме репортажі інформаційний партнер «ГАРД. CITY».
 
 
«Лютневі казки» - таку назву має збірочка, яку презентував відвідувачам Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького автор Олександр Висоцький
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2020-2024 ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького Всі права захищені
Розробник web-studio NaturalArt
Угору