Наприкінці минулого тижня у Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького розпочала роботу персональна виставка майстрині Тетяни Веремієнко «Берегиня затишку».

Це тринадцята виставка творчого циклу «Берегині України». Для неї авторка підготувала картини, створені у техніці квілінг. За допомогою скручування звичайних паперових смужок, з’являються надзвичайно деталізовані, об’ємні роботи. Багатошаровість яскравих кольорів зачаровує око. Такі картини стають гарною окрасою будь-якого інтер’єру, додають особливої атмосфери та відчуття затишку.
 
«Я почала займатися квілінгом доволі давно вже. Десь у 2011 році. І мене так захопила ось ця техніка. Просто неймовірно. І я два роки просто не підіймала голови. Сиділа й крутила. Напрацьовувала ці прийоми. Опановувала саму техніку», - зазначає Тетяна Веремієнко.
 
В експозиції «Берегиня затишку» представлено 22 картини пані Тетяни. Паперові площини яких вкриваються мереживними маками, півоніями, волошками та хризантемами. Пишні квіти розташувалися серед соковитих ягід та барвистих метеликів. Вдивляєшся у ці роботи, і тіло ніби огортає приємне відчуття затишку та спокою, яких так не вистачає у наш буремний час.
 
«Ця виставка сьогодні для мене особлива. Тому що вона суто квілінгова. До цього у мене було багато виставок. Але вони були комбіновані. Була вишивка. Це моє перше захоплення. І я від нього не відмовляюся. Воно зі мною на все життя. Але періодично я змінюю роботу так, щоб було цікавим життя»,- ділиться майстриня.
 
Дійсно, з творчістю Тетяна Веремієнко не розлучалася усе життя. Спробувала себе у багатьох видах мистецтва: витинанні, художньому розписі, макраме й писанкарстві.
 
Cьогодні у творчому доробку майстрині налічується понад 40 декоративних панно, безліч листівок та жіночих авторських прикрас. У 2014 році Тетяна Веремієнко вступила до Спілки дизайнерів України. Її роботи займають призові місця на міжнародних конкурсах та приваблюють глядачів на всеукраїнських фестивалях, акціях та обласних оглядах. На творчому рахунку майстрині – 8 персональних виставок.
 
«Вдивіться уважно у ці роботи. Це затишок. Це краса. Це те, що навкруги нас. Але через війну ми дуже часто цієї краси не помічаємо. Тому це так важливо сьогодні відчути оці емоції затишку, емоції гармонії під час такого буремного періоду», - зазначає керівниця Культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» Валентина Кривцова.
 
Музичну атмосферу виставки створювала Дар'я Галабір - студентка ІІІ курсу Миколаївського фахового коледжу музичного мистецтва.
 
Експозиція працюватиме в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького до 17 червня. Тож, у вас є час поринути у дивовижний світ квілінгу «Берегині затишку» Тетяни Веремієнко.
 

 

Більше фото тут

© 2020-2024 ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького Всі права захищені
Розробник web-studio NaturalArt
Угору