Війна зачепила усі без винятку сфери суспільного життя, торкнулася кожного громадянина України. Бібліотекарі прийняли усі виклики, породжені війною і спільно шукають рішення для подолання чинних проблем та загроз.

Стосунки, які вибудовують бібліотекарі України між собою в умовах російсько-української війни, можна коротко схарактеризувати так - «Свій до свого по своє».
 
Від грудня минулого року Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького м. Миколаєва має дві бібліотеки – посестри з Луцька та Харкова.
 
«Місто-герой Харків, місто-герой Миколаїв. Міста героїв, міста-герої. Тож, публічні бібліотеки, які розуміють, як живеться жителям в такому складному регіоні, які були прифронтовою зоною. А Харків ще й залишається до цього часу прифронтовою зоною. То ми розуміємо, що потрібно нашим читачам в такий складний час. Ми розуміємо, як важко живеться бібліотекам інших регіонів. Не тільки прифронтової зони, взагалі всіх регіонів України, всієї України. Тож, ми не могли не підтримати один одного», - говорить заступниця директора Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького Любов Варюхіна.
 
Взимку цього року миколаївські бібліотекарі відправили до Харкова посилку з книжковими подарунками колежанкам, смаколиками, оберегами й картиною Вадима Пустильника із зображенням Салтівського котика, який став символом незламності українців.
А 2 травня колектив миколаївської читальні отримав несподіваний й дуже приємний сюрприз з північного сходу країни. Харківські бібліотекарки зробили колежанкам свій подарунок з нагоди Великодня. Тут є все – й смачне частування, більше ніж 30 нових українських книжок й коміксів, краєзнавчі листівки та буклети, присвячені північно-східному місту-герою.
 
«І мабуть, найбільш такий, щемливий дарунок, який ми отримали від харківських колег-бібліотекарів, то це ось ця лялька-захисниця. Вона створена майстринею інтер`єрних ляльок Тетяною Волик. Щиро вдячні колегам. То я думаю, що ця лялечка буде захищати нашу бібліотеку, колектив нашої бібліотеки, наших відвідувачів й читачів у такий складний час, коли ми живемо під час збройної агресії російської федерації в Україні. Маємо ще один такий патріотичний й щемливий для нас дарунок – це шеврон 227 Окремого батальйону 127 Окремої бригади Сил ТрО ЗСУ. Це саме той батальйон, який захищав у травні 2022 року Харківщину», - зазначає Любов Варюхіна.
 
Незламні бібліотекарі півдня й північного сходу України на власному прикладі демонструють, що навіть в умовах війни здатні працювати. Адже постійні читачі в Миколаєві та Харкові повинні продовжувати жити, в тому числі й ходити до бібліотеки.
 

 

 Більше фото тут

© 2020-2024 ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького Всі права захищені
Розробник web-studio NaturalArt
Угору