Уявлення наших предків про цих лускокрилих пов'язані з такими поняттями, як життя, душа, кохання, щастя. У церковному середовищі християн зображення цієї комахи можна побачити на руці немовляти Христа. Її зображують, як символ відродження та воскресіння душі.

До цих «красунь» з великою повагою ставляться і буддисти.
 
Звичайно ж, не змогли пройти повз цей чарівний символ і талановиті майстрині Культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» на чолі з Валентиною Кривцовою.
 
25 вересня під час традиційного щотижневого майстер-класу вони запропонували читачкам Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького розписати значок одного з найулюбленіших символів на Землі – метелика.
 
Зображення її зворушливої, але недоторканної краси використовували та продовжують сьогодні використовувати у вишивці, розписах та малюнках, ювелірній справі. І звичайно ж, в арттерапії для реалізації багатьох завдань.
 
Під час творчого процесу всі відвідувачки бібліотеки, які розписували цього дня своїх метеликів, віддали перевагу вкладанню в них ніжного і повітряного змісту: граційного жіночого початку, оточеного красою та легкістю. Адже цей яскравий малюнок точно буде ефектно виглядати будь-де.
 

 

Більше фото тут

© 2020-2024 ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького Всі права захищені
Розробник web-studio NaturalArt
Угору