Один з основоположників абстракціонізму зауважував: «Якщо образотворче мистецтво не містить психологічного сенсу, його не можна вважати витвором мистецтва».

З`єднати людину з глибинами свідомості, щоб почути власний внутрішній голос, допомагає нейрографіка. Такий графічний метод трансформації свого ставлення до проблеми.

22 травня чарівний світ фігур та ліній відвідувачкам Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького розкривала талановита миколаївська мисткиня Оксана Давидова. До речі, це був її дебют як тренерки з яким пані Оксана впоралась просто чудово.
 
І не важливо чи вмієте ви малювати, наголошує майстриня. У підсумку готові роботи зазвичай можуть віддалено нагадувати дитячі малюнки. Головне, зосередитись на моменті, заспокоїти себе і віднайти внутрішню гармонію.
 
«Коли ми малюємо ці нейролінії, утворюються нові нейрозв`язки у нашому мозку. Це допомагає розвантажитись, пізнати себе і розв`язати якусь проблему, яка вас турбує за допомогою ліній та кольору. Коли ми починаємо малювати кола вони допомагають більш гармонізувати ситуацію, яка вас турбує. І ви краще і швидше знаходите рішення», - говорить Оксана Давидова.
 
Учасники процесу малюють лінії та фігури виключно керуючись власними інтуїтивними поривами. Аркушем паперу рука рухається вільно. Все, що створює кожен художник є відображенням його внутрішнього світу. Будь-які правила щодо форм, ліній та кольорів відсутні.
 
«Наприклад, якщо багато дуже червоного кольору – це символізує про агресію, яка відбувається всередині людини. Її треба десь подіти. Якщо ми кажемо про зелений колір – він більш спокійний. Це зрілість, це допомога людям, це навчання. Якщо синій колір – це інтуїція. Жовтий, якщо його багато, як ось у мене в картині, то це символізує про те, що людина дуже прагне змінити своє життя», - ділиться пані Оксана.
 
Сьогодні новий і цікавий напрям активно набирає популярності. Адже через малювання, як своєрідну терапію, знімаються обмеження. Людина отримує перепустку у бажану реальність до якої всіма силами прагне.
 
«Нейрографіка це дуже модно. Нею усі займаються. Її вивчають. І дійсно, від початку це більше мало відношення до арттерапії. Але буквально вже з рік митці, які опанували нейрографіку, вони кажуть, що це просто дуже гарний вид мистецтва, який може існувати сам по собі. Що це більш кольорова графіка може бути. Тому ми сьогодні поєднали таку арттерапію з мистецтвом нейрографіки. У нас сьогодні вийшов артрелакс», - наголошує керівниця Культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» Валентина Кривцова.
 

 

Більше фото тут

 

© 2020-2024 ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького Всі права захищені
Розробник web-studio NaturalArt
Угору