8 червня Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького вже вдруге відкрила свої двері для любителів настольних ігор на фестивалі "Миколаївська фішка". У світі гри всі учасники - мандрівники. Вони по-справжньому відчувають ефект повного занурення, який можна порівняти з читанням гарної книги або переглядом захопливого фільму. Водночас у цьому процесі надзвичайно важлива історія, що розгортається, саме тому гра захоплює на багато годин родини й дружнє коло.

Під час відкриття фестивалю були присутні: міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини миколаївської міської ради Юрій Любаров. Директорка Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького Інга Хоржевська відмітила, що у миколаївців є цікавість до цього фестивалю. "Ми бачимо, що головне у миколаївців є бажання таким чином проводити час. Що усі ми не тільки можемо сидіти у гаджетах, комп`ютерах. А й готові до живого, офлайнового спілкування. Готові обмінюватись чимось цікавим".

"Сьогодні бібліотека – це непросто місце читальної зали. Це місце, де люди збираються, щоб обмінюватися думками, позитивними емоціями. І взагалі місце, де можна зустріти людей, від яких отримати нові знання, якийсь новий досвід", - підкреслив Олександр Сєнкевич. А Тарас Кремінь подякував воїнам ЗСУ: "Слова поваги Збройним Силам України, силам територіальної оборони. Звичайно кожному, хто сьогодні тут. Це рятівникам, працівникам водоканалу, працівникам бібліотеки. Нашим талановитим й обдарованим дітям, які сьогодні дають величезну надію своїм батькам на те, що це місто живе. Воно омолоджується. Воно красиве. Воно прекрасне".

Граючи у гру, ми вчимося спілкуватися з іншими, ділитися ідеями, використовувати свій розум для розв`язання проблем, узгоджувати дії з іншими гравцями та розвивати свою емпатію. Ці навички доволі важливі сьогодні, переконаний начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини миколаївської міської ради Юрій Любаров: "Мені дуже приємно, що саме бібліотека стає центром гри, центром вашої уваги. Я бажаю кожному з вас отримати задоволення від самого процесу гри. Ну і всім нам, всім вам тільки Перемоги!"
Фестиваль настільних ігор забезпечив усім без виключення учасникам позитивні емоції та драйв. Протягом дня на території Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького функціонувало 19 локацій. Усі охочі мали змогу зіграти в інтелектуальні й туристичні, корпоративні та спортивні настільні ігри.
Для гостей та учасників другої "Миколаївської фішки" команда її ідейних натхненників, організаторів підготувала приємні новинки. Це локація для закоханих, стіл ігор-новинок, фотозона, створена власноруч колективом бібліотеки. Більш розгалуженою стала географія учасників-партнерів. Цього разу серед них були колеги з Херсону.
"Люди приїхали до нас зі своїми авторськими іграми. Це для нас просто подарунок надзвичайний. Ми дуже пишаємося, що миколаївці з цим познайомляться», - ділиться емоціями Інга Хоржевська. Директорка Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки Ольга Крижановська та її  заступниця Ірина Ковач, авторка-розробниця краєзнавчої настільної гри "Зелене диво Херсонщини. Зелений експрес", представили учасникам фестивалю ігри завдяки яким можна більше дізнатися про тваринний й рослинний світ Херсонщини, її культурологічні особливості.
 
Багатьох зацікавила гра "Blue economy". В групі її розробників Інна Тимченко, Микола Грубий, Діана Крисінська, Марина Романенко та Михайло Тимченко. Ідея гри полягає в отриманні знань блакитної економіки. Кожен з бізнесів, що організовується так чи інакше пов'язаний із Чорним морем, з містом Миколаєвом. Для відновлення ресурсів Чорного моря потрібно відновити харчовий ланцюг.
 
На розгорнутих в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького майданчиках учасники фестивалю "Миколаївська фішка" мали змогу зіграти в ігри управління патрульної поліції в Миколаївській області. На локації, де були представлені класичні настольні ігри, точилися справжні баталії. Юні та дорослі миколаївці із великим задоволенням займали місця за столами з шахами та шашками і приймали участь у сеансі одночасної гри від наших партнерів ДЮСШ "Миколаївський обласний шахово-шашковий клуб ім. М. Шелеста".
Всебічну допомогу й підтримку Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького в організації й проведенні II фестивалю настільних ігор "Миколаївська фішка" надало управління молодіжної політики Миколаївської міської ради.
Партнерами фестивалю в цьому році стали Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області, Управління патрульної поліції у Миколаївській області, КП ММР «Миколаївводоканал», Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки, Миколаївський міський молодіжний простір, Миколаївський шаховий клуб, Миколаївський обласний центр німецької культури, Культурно-мистецька асоціація "Арт-спокуса", ГО "Молодіжний центр наукової діяльності", Благодійний фонд МЕТА "Від спільного бачення – до спільних дій", Видавництво ІЛІОН, книговидавець Ірина Гудим, авторська кондитерська Балясних, ФОП О.В. Тихонюк. Волонтерську підтримку ми отримали від ГО "Центр політичного навчання", ГО "Tangle of Skills", студентів Програми малих стипендій з вивчення англійської мови Посольства США в Україні (Access), технолого-економічного фахового коледжу МНАУ, миколаївських молодіжних активістів.
Ми дякуємо всім нашим партнерам і маємо надію, що фестиваль стане гарною традицією і наступного року в стінах Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького ми знову зустрінемося за ігровими столами. Дякуємо нашим воїнам, бажаємо всім ПЕРЕМОГИ!
         
         
         
         
         
         
© 2020-2024 CCL named after M.L. Kropyvnytskyi All rights reserved.
Developed by web-studio NaturalArt
To the top